Your Smart Home Partner

Wat is domotica, ofwel een Smart-Home?

smart home beveiliging

Wat is domotica, ofwel een Smart-Home? 

Smart-Home, ook wel Domotica genoemd, is een vakgebied waarbij woningen worden verbonden aan slimme apparaten en systemen. Denk hierbij aan verlichting, beveiliging en verwarmingssystemen en huishoudelijke producten

Het mogelijk maken om informatie te verzamelen en te verwerken is de basis van een slim huis, ofwel Smart-Home. Door ‘kunstmatige zintuigen‘ toe te voegen aan uw woning en te verbinden met talloze apparaten, installaties en lampen, kunt u eindeloze slimme combinaties maken die de veiligheid, efficiëntie en schoonheid van uw woning verbeteren.

 

Alle Smart-Home definities op een rij:

Alle gekozen besturingssystemen zijn in essentie de kunstmatige zintuigen van uw woning. Deze zintuigen, wanneer geactiveerd, fungeren als triggers voor specifieke acties en routines

 

Trigger
Een trigger verwijst naar elk type activeringsmethode. Het zijn de vernieuwde zintuigen van uw huis die ervoor zorgen dat u intuïtief en efficiënt met uw woning communiceert. Triggers kunnen automatisch geactiveerd worden, bijvoorbeeld door bewegingssensoren, tijd, weer, geolocatie, alarm, deurbel en andere slimme apparaten. Maar triggers kunnen ook handmatig geactiveerd worden door bijvoorbeeld een spraakopdracht, een lichtschakelaar of afstandsbediening.

 

Actie
Een actie is een specifieke taak die u een bepaald systeem of apparaat wilt laten uitvoeren. Zo kunt u de lichten aan- en uitzetten, dimmen, kleur aanpassen, het alarm activeren of juist de verwarming verlagen. Door acties te combineren en te koppelen aan triggers creëert u de perfecte leefomgeving voor uzelf en uw familie.

 

Routine
Een routine verwijst naar een vooraf gedefinieerde reeks acties die geautomatiseerd en gepland zijn om op specifieke tijdstippen of in reactie op bepaalde triggers te gebeuren. Routines bieden gemak, efficiëntie en personalisatie door je verlichting, huisinstallaties en slimme apparaten te automatiseren en aan te passen aan je dagelijkse gewoonten, voorkeuren en specifieke behoeften.

 

Scène
Een scène verwijst naar een groep lichten die een vooraf gedefinieerde helderheid en kleurinstelling hebben om een specifieke ambiance te creëren. Veel gebruikte scènes zijn ontspannen, concentratie, actief, visite, feestje en bijvoorbeeld schoonmaken. Lees hier meer over de juiste scène voor iedere gelegenheid in ons BLOG.

 

Wilt u meer weten over wat Smart-Home van LUMI voor u kan betekenen?

Maak hieronder een gratis afspraak met één van onze domotica specialisten, en geniet binnenkort van uw eigen slimme woning!

Dit vind je misschien ook leuk:

Afspraakformulier

Vul het formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Contact Informatie
Ik wil graag contact via:
Ik zou graag een afspraak inplannen voor:
Dit is mijn locatie:
Selecteer het moment wanneer u het liefst heeft dat wij langs komen: