Your Smart Home Partner

Besparen met Domotica

energie management

Wilt u besparen met Domotica?

Zo werkt het. 


Besparen met domotica, ofwel slimme woningtechnologie, kan op verschillende manieren. Zo levert domotica bijvoorbeeld een grote bijdragen aan het besparen van energie en dus het verminderen van uw energierekening. Hieronder vind u enkele manieren waarop dit kan worden bereikt:

 

Energieverbruik & Bewustzijn

Domotica-systemen kunnen real-time informatie verstrekken over het energieverbruik van verschillende apparaten en systemen in huis. Dit bewustzijn stelt bewoners in staat om hun energieverbruik beter te begrijpen en meer bewuste keuzes te maken.

 

Slimme verlichting en verwarming

Slimme verlichting en thermostaten kunnen worden geprogrammeerd om automatisch uit te schakelen wanneer kamers leeg zijn of om de temperatuur aan te passen op basis van het dagelijkse schema. Hierdoor wordt onnodig energieverbruik voor licht en verwarming grotendeels voorkomen.

 

Energiezuinige apparaten

Door het gebruik van slimme apparaten die zijn ontworpen met energie-efficiëntie in het achterhoofd, kunt u het energieverbruik verminderen. Dit omvat bijvoorbeeld slimme vaatwassers, koelkasten, wasmachines en andere huishoudelijke apparaten. Naast energie besparen, besparen deze apparaten ook geld wanneer ze bijvoorbeeld automatisch aangaan in goedkopere daluren. 

 

Zonnepanelen en energieopslag

Domotica kan worden geïntegreerd met zonne-energiesystemen en energie-opslagoplossingen. Dit stelt bewoners in staat om hun energieverbruik te optimaliseren door overtollige energie op te slaan voor later gebruik. 

 

Integratie van slimme meters

Het integreren van slimme meters in domotica-systemen kan helpen bij het bijhouden van het energieverbruik op specifieke tijdstippen. Dit maakt het mogelijk om piekuren te identificeren en het energiegebruik te verminderen tijdens dure periodes.

Door deze aspecten van domotica te benutten, kunnen bewoners niet alleen de efficiëntie van hun energiegebruik verbeteren, maar ook de kosten van hun energierekening verlagen. Ondanks dat een slimme woning een aantal investeringen vereist, zijn de besparingen aanzienlijk en de terugverdientijd doorgaans kort. Zo kunt u alleen al met een slimme thermostaat circa 30% van uw energiegebruik besparen!

 

Wilt u ook starten met besparen op uw energierekening? 

 

Neem hieronder contact op met onze domotica experts en wij komen graag bij u langs voor een gratis Smart-Home demonstratie en bespreken de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

 

Dit vind je misschien ook leuk:

LUMI Smart-Home aanvragen

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Contact Informatie
Ik wil graag contact via:
Ik zou graag een afspraak inplannen voor: